Znamy Wybory Konsumentów na targach POLAGRA 2014

Wiemy już jakie produkty zwyciężyły w głosowaniach na najlepszy z produktów nagrodzonych Złotym Medalem na targach Polagra Food, Polagra Tech oraz Polagra Gastro 2014.
W Plebiscycie Złoty Medal - Wybór Konsumentów na targach POLAGRA-FOOD 2014 największym uznaniem ze strony zwiedzających oraz internautów może się pochwalić serek twarogowy grodkowski pełnotłusty "Klinek" produkowany i zgloszony do konkursu przez Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Kole. Produkt zdobył aż 36,79% regulaminowych głosów. To produkt wysokiej klasy, wyrabiany ręcznie. Wyróżniony znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” nadanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, nagradzany także podczas innych konkursów takich jak np. targi Mleczarskie Mleko-Expo. Chętnie kupowany przez wiernych konsumentów, którzy cenią sobie wyroby wysokiej jakości. Głównie rozpoznawalny jest na terenie południowo-zachodniej Polski, jednak coraz częściej cieszy się zainteresowaniem wśród niemieckich odbiorców.
Chleb KRAJAN – 30% mieszanka mączna z błonnikiem i słonecznikiem to Lureat Plebiscytu na targach POLAGRA-TECH 2014. Zgłoszony przez firmę ECO-TRADE z Gliwic produkt zdobył 52,88% regulaminowych głosów. Chleb Krajan to 30% mieszanka mączna wzbogacona błonnikiem pokarmowym (17%) i słonecznikiem (24%). Zawiera nieocenione źródło błonnika, który dba o naszą sylwetkę i zdrowie oraz ma istotne znaczenie dla prawidłowej diety człowieka. Zawiera wysoki dodatek słonecznika, jak i ciemnego złotego lnu. Oprócz walorów wizualnych wzbogaca produkt o walory zdrowotne. Niekonwencjonalny kształt przyciąga uwagę, a smak usatysfakcjonuje najbardziej wymagające podniebienia.
Na targach POLAGRA-GASTRO za najlepszy z produktów nagrodzonych Złotym Medalem, Konsumenci uznali Bufet Premium Cold zgłoszony do konkursu przez firmę KOMAT Mieczysław Kozłowski z Romanowa Dolnego. Uzyskując aż 72,42% wszystkich głosów produkt ten zapewnił producentowi tytuł "Wybór Konsumentów" już drugi rok z rzędu. Opracowane na bazie ponad 20-letniego doświadczenia rozwiązania zapewniają najwyższą jakość oraz funkcjonalność bufetu, a dbałość o detale zadowoli największych estetów. Innowacyjny System Premium Cold – pozwala na utrzymanie niskich temperatur nie tylko przy powierzchni blatu, ale również na półkach, stwarzając w strefie bufetu odpowiedni mikroklimat do podawania posiłków.
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!
2014-11-07